Jakie przystawki i zimne przekąski wybrać na wesele?

 

Przekąski na wesele są bardzo ważnym elementem menu – w końcu między jednym a drugim ciepłym daniem goście lubią coś podjadać. Podpowiadamy, jak wybrać dobre przekąski.

 

Podstawą podczas urządzania menu weselnego powinno być: jedzenia nigdy za mało! Nie ma chyba gorszej sytuacji podczas maksymalnie rozkręconej imprezy niż brak ciepłych lub – w skrajnym przypadku – żadnych potraw na stole. Warto więc przed rozpoczęciem wesela dobrze przygotować menu, wziąć pod uwagę ilość obecnych gości, a także – w miarę możliwości – ich preferencje. Główna zasada to: stoły mają być pełne! Jeśli widzimy, że w którymś fragmencie stołu pojawiają się ubytki, powinniśmy jak najszybciej je zapełnić! Owszem, taniec i muzyka to świetna rozrywka, ale większość gości i tak spędza lwią część czasu na krześle, właśnie przy swoim talerzyku.
  • deski serów,
  • deski mięs,
  • sałatki warzywnej,
  • sałatki królewskiej,
  • sałatki greckiej,
  • ryby po grecku,
  • zimnych nóżek,
  • pomidory zielone,
  • pomidory żółte,
  • pomidory czerwone,
  • czosnek,
  • oliwa,
  • parmezan,
  • bagietka włoska.
  • zielony ogórek,
  • mix sałat,
  • suszone pomidory,
  • prażony słonecznik,
  • marynowany czosnek,
  • oliwa z oliwek.
  • koreczki z oliwkami,
  • pierożki z ciasta drożdżowego lub francuskiego,
  • sałatka nachos,
  • jajka faszerowane,
  • grissini z szynką parmeńską,
  • sałatka z mozzarellą i pomidorem,
  • bruschetty,
  • sałatka zawinięta w ogórek,
  • tortille sakiewki,
  • sajgonki,
  • mini pizzerinki,
  • bruschettę na ciepło,
  • mini krokiety na ciepło,
  • mini burgery,
  • tartaletki z nadzieniem owocowym lub mięsno-warzywnym,
  • grillowane warzywa,
  • mini tortille,
  • farsz zasmażany w cukinii.
Banner Content